Doe de oligoscan: hoe gezond is je bloed?

Je bloed vertelt veel over je gezondheid. De stoffen die in je lichaam via je bloed circuleren hebben rechtstreeks invloed op alles. Je organen, je spieren, je botten, … Te veel of te weinig van iets is nooit goed. Of een onevenwicht tussen verschillende stoffen. Dit verstoort de hele werking van je lichaam. Vaak heb je vage symptomen. Moeite om te slapen, spierpijn, andere ongemakken. Je ziet ze als normaal en leert er mee leven. Maar wat als er een eenvoudige oplossing bestaat om je terug fit en energiek te voelen? Doe de oligiscan en komt te weten hoeveel mineralen, spoorelementen of zware metalen in je bloed zitten. Zo pak je efficiënt aan wat niet meer in balans is.

Wat meet de oligoscan?

De oligoscan scant je bot op 20 mineralen, spoorelementen en 14 toxische zware metalen. Deze waardes stemmen overeen met de waardes in je bloed.

Wat zijn mineralen en wat doen ze met jouw lichaam?

Mineralen zijn niet hetzelfde als vitamines. Je lichaam maakt zelf geen mineralen aan. Het zijn stoffen die je binnenkrijgt via je voeding. De levensbelangrijke mineralen heb je nodig voor een normale werking van het lichaam. Een tekort of teveel aan deze essentiële mineralen heeft een negatief effect.

Dit zijn de belangrijkste mineralen:

  • Calcium is goed voor botten, gebit, zenuwen en spieren.
  • Magnesium helpt bij de vorming van botten en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.
  • Fosfor zorgt voor stevige botten en een goede energiestofwisseling.
  • Kalium, chloor en natrium regelen de vochtbalans.
  • Natrium staat ook in voor het regelen van de bloeddruk en voor de werking van de cellen in spieren en zenuwen

Spoorelementen zijn niet-essentiële mineralen

Spoorelementen zijn mineralen die je lichaam niet echt nodig heeft. Heb je er te veel van? Dan zijn ze in vele gevallen toxisch.

Enkele gekende spoorelementen zijn ijzer, jodium, koper, zink, selenium, mangaan, molybdeen, chroom en fluoride.

Zware metalen zijn giftig

Zware metalen zijn sowieso slecht voor de gezondheid. Denk aan cadmium, kwik, lood, arseen of tin. Ze zitten in ons voedsel door vervuilende processen. Planten en dieren nemen deze metalen op via hun voeding. Wij eten op ons beurt deze planten en dieren op. Te hoge concentraties zijn nefast. Ze beschadigen de lever, de nieren, de hersenen of het zenuwstelsel. Ze worden in verband gebracht met een verhoogd risico op kanker.

Hoe werkt de oligoscan?

De oligoscan is een volledig veilige manier om de mineralen en metalen in je bot te meten. Elk van deze stoffen heeft eigen elektromagnetische eigenschappen. Met een lichtstraal door de huid ziet de scanner welke stoffen in je bloed passeren. Dit is volledig pijnloos. Op enkele seconden tijd krijg je de analyse van de stoffen door. Je ziet wat je te veel of te kort hebt om optimaal te functioneren. Of je ziet welke stoffen voor een onevenwicht zorgen. Deze brengen je lichaam uit balans.

De oligoscan geeft je een schat aan informatie

De scan zorgt voor een grondige analyse. Heb je een tekort? Dan neem je op basis van deze oligosan de juiste mineralen bij. Heb je ergens te veel van? Dan vinden we het juiste detox-programma om je lichaam van schadelijke stoffen te ontdoen. Je komt veel te weten over je voedingspatroon. Door dit aan te passen krijg je een positief effect op spieren, energie, immuniteit en hormonaal evenwicht.

Gratis oligoscan bij Apotheek De Witte

Laat op vrijdag 22 oktober 2021 tussen 14 uur en 18 uur bij ons je bloed scannen met de oligoscan. Deelname is volledig gratis. We vragen je wel om zo snel mogelijk in te schrijven. Het aantal plaatsen is beperkt.

 

Volg ons voor meer gezondheidsadvies op Facebook en Instagram.