Gezond diëten

Feestdagenkilo’s, vakantiekilo’s, ouderdomskilo’s. Je kan het zo gek niet bedenken of we hebben een naam voor die ongewenste kilo’s die het cijfer op de weegschaal doen toenemen. Toch hebben ze allemaal één ding gemeen. Je wil er vooral zo snel mogelijk van af zijn. Al is dat niet het beste plan. Want crashdiëten of wonderpillen doen vaak meer kwaad dan goed. Gezond diëten is de boodschap. Gebalanceerd, op het gemak en met de volle motivatie. Enkel zo zal je jouw doel bereiken. Wij geven je in deze blog alvast de kern van gezond diëten mee. Want goed begonnen is half gewonnen.

Wat is jouw motivatie om te diëten?

Start bij deze vraag. Waarom wil je per se van de kilo’s af? Dieet je het voor het oog van een ander? Of dieet je voor je jezelf en voor je eigen gezondheid? Je kan al raden welk van de twee de beste motivatie oplevert. Je houdt dit natuurlijk het beste vol als de motivatie vanuit jezelf komt. Ook dit kent verschillende redenen. Misschien is het puur om je beter in je vel te voelen. Of misschien heeft een dokter je toch even gewezen op bepaalde gezondheidsrisico’s die je momenteel loopt. Wat juist de aanleiding geeft, maakt niet uit. Zolang je het voor jezelf doet.

Magische pillen om te diëten? Vraag correct medisch advies.

Zie je ergens een bericht over een magische wonderpil waarmee je binnen de twee weken enkele kilo’s verliest? Laat je hier niet door verleiden. Of eerder misleiden. Wat te mooi is om waar te zijn, is meestal niet waar. Het gebeurt al te vaak dat dergelijke middelen meer gezondheidsproblemen veroorzaken dan wegnemen.

Laat je goed adviseren als je start met diëten. Praat erover met je apotheker of arts. Enkel zo ben je zeker van de kwaliteit en het nut van de producten.

Evenwichtig diëten boven gewichtig diëten

Balans is het sleutelwoord. Gebalanceerd diëten én de balans vinden tussen voeding en beweging. Stort je niet ondoordacht in een crashdieet en extreem sporten. 

Stel een dieet op waarin verschillende voedingsmiddelen in evenwicht zijn. Laat snelle suikers aan de kant liggen. Vul je bord voor de helft met een kleurenspel aan groenten en drink elke dag 2 liter water.

Combineer dit met minstens 30 minuten beweging per dag. Leg hierbij je focus op rustige manieren van bewegen, zoals wandelen of fietsen. 

Enkel door de combinatie van zowel voeding, water drinken en beweging, geraak je langdurig die kilo’s kwijt. Op zoek naar een handige leidraad om je hierbij te ondersteunen? Dan is het boek ‘Wandel je slank en gelukkig’ van Lies Helsloot een absolute aanrader.

 

Wil je gezond diëten? Kom langs voor het juiste advies.