De zalvende werking van bijenproducten

Honing is natuurlijk, lekker én geneeskrachtig. Het feit dat onze voorouders in de oudheid al honing op wonden smeerden, bewijst dat de mens hier al heel lang van op de hoogte is. En dat het ook effectief werkt. Door de eeuwen heen is de kennis over de heilzame werking van bijenproducten enorm uitgebreid. Want naast honing, produceren bijen nog meer genezende middeltjes. Met het professionele advies van je apotheker ontdek je meer dan ooit de zalvende werking van bijenproducten voor een hele reeks kwaaltjes.

Honing voor gezonde luchtwegen

Thee met een lepeltje honing is een gekende remedie om hoest en keelpijn te verzachten. Gebruik je hiervoor de juiste honing, dan raak je nog sneller van je klachten af.

Lavendelhoning is een zachte maar krachtige bondgenoot in de strijd tegen infecties van de bronchiën en longen. Denk bij het verzachten van je luchtwegen ook aan de verfrissende honingen van dennen, sparren en eucalyptus. Deze natuurlijke remedies dringen diep door en bieden verlichting.

Acaciahoning verlicht maagklachten

Speelt je maag je vaak parten? Zorg dan dat je steeds acaciahoning in huis hebt. Want dit werkt zowel preventief als genezend bij maagklachten. Zijn zachte en zuiverende eigenschappen stimuleren de vertering en maken komaf met vervelende oprispingen.

Bijenproducten als natuurlijke ondersteuning voor urinewegen

Honing dringt door tot in de verste uithoeken van ons lichaam. Hierdoor hebben bepaalde soorten effect tot in de urinewegen. Zo staat eucalyptushoning staat bekend om zijn vermogen om infecties in de urinewegen tegen te gaan. Heidehoning stimuleert dan weer de aanmaak van urine en heeft een positief effect op de prostaat.

De kalmerende werking van bijenproducten

Heb je moeite om tot rust te komen? Doe ook in dit geval beroep op bijenproducten.

Voel de stress van je afglijden met honing van de sinaasappelboom. Lindehoning schenkt je dan weer een betere nachtrust, zodat je elke dag fris en vol energie begint. Ook bijenpollen staan bekend om hun vermogen om vermoeidheid en stress te verminderen.

Sterkere immuniteit met koninginnenbrij en bijenpollen

Op zoek naar een natuurlijk middel om je immuunsysteem effectief te versterken? Denk dan aan natuurlijke stoffen als koninginnenbrij en bijenpollen. Deze krachtige bijenproducten zijn rijk aan voedingsstoffen en bekend om hun versterkende eigenschappen.

Vecht tegen infecties met propolis

Propolis is een natuurlijk wonder. Het werkt antibacterieel, antischimmel en antiviraal. Dit bijenproduct is een krachtig middel in de strijd tegen diverse infecties. Je vindt propolis onder andere in zalven, keelsprays, druppels, pastilles, … Heb je ergens een wondje? Voel je een infectie opkomen? Heb je last van een schimmelinfectie? Bestrijd dit allemaal met dit natuurlijke product.

Bezoek Apotheek An De Witte om persoonlijk advies te krijgen over hoe je deze natuurlijke remedies het beste kunt gebruiken. Met een beetje hulp van de natuur en professioneel advies, zorg je op een gezonde manier voor jezelf. Kom vandaag nog langs en ontdek de zalvende werking van bijenproducten.