Hyaluronzuur als verjongingskuur voor je huid

Je hebt het woord hyaluronzuur ongetwijfeld al eens horen vallen in cosmeticareclames, waarbij Hollywoodsterren de verjongende werking aanprijzen. En jawel, het is effectief waar. Hyaluronzuur is een natuurlijk wondermiddel als het op hydratatie en vervagen van rimpels aankomt. Wil je ook hyaluronzuur als verjongingskuur voor je huid gebruiken? Laat je dan vooral professioneel adviseren. Want het ene product is het andere niet. Wij zetten alvast een aantal zaken over hyaluronzuur voor jou op een rijtje.

Je huid maakt zelf hylaronzuur aan… tot op een bepaalde leeftijd

Hyaluronzuur is een molecule die ons lichaam zelf aanmaakt. Het bevindt zich overal tussen onze cellen. Opvallend is wel dat de helft ervan in onze huid zit. Onze huid bestaat uit 3 lagen: de opperhuid of bovenste laag, de lederhuid of middelste laag en de onderhuid of onderste laag. Hyaluronzuur nestelt zich in de lederhuid. Al hoort hier wel een belangrijke kanttekening mee. Want met de jaren maakt je huid steeds minder hyaluronzuur aan. Tot de aanmaak op een bepaald moment zelfs helemaal stopt. Gemiddeld rond je 50ste, al kunnen factoren als overmatig zonnen of roken dit nog versnellen. Gevolg? Jouw huid gaat er snel op achteruit. Ze droogt uit, wordt dunner en brozer.

Hyaluronzuur werkt als een krachtige spons

Een beter beeld kunnen we niet nemen. Net als een spons zuigt deze molecule water op en houdt dit vast. Alleen nog veel krachtiger dan een spons, want hyaluronzuur houdt tot maar liefst 1.000 keer het eigen gewicht aan water vast. Geen enkele spons die dit kan nadoen.

Hyaluronzuur als veilig product tegen huidveroudering

Aangezien het hyaluronzuur in huidproducten dezelfde samenstelling heeft als dat in ons lichaam, weet je dat je met deze behandeling veilig zit. Er is nagenoeg geen kans op allergieën of andere onaangename reacties.

Van crèmes tot injecties met hyaluronzuur

Hydratatie van je gezicht start je best van zodra de volwassenheid aanklopt. Een dagelijkse smeerbeurt met een crème of serum houdt de huid gezond. Van zodra rimpels verschijnen, ga je best voor een diepgaander product dat verschillende werkzame stoffen combineert. Vertoont je gezicht enkele verzakkingen, dan kan je opteren voor een injectie. Door een chemisch proces verandert het hyaluronzuur in een gel, die na de injectie makkelijk enkele maanden standhoudt. Dit is uiteraard een medische handeling die de nodige expertise vereist. Het is wel een veel lichaamsvriendelijker alternatief dan het inspuiten van niet-lichaamseigen stoffen.

Wil je lang genieten van een jong ogende huid? Start dan nu met huidverzorging met hyaluronzuur.

Informeer bij Apotheek An De Witte naar de beste producten voor jouw huid.