Deze voedingssupplementen versterken jouw immuniteit

Wist je dat je jouw immuniteit met een minimale inspanning een ontzettend grote boost kan geven? Geen zin om de hele herfst en winter van de ene infectie in de andere te sukkelen? Lees dan zeker verder, want deze voedingssupplementen versterken jouw immuniteit.

Vitamines voor een sterkere immuniteit

Het innemen van vitamines is al lang gekend, al is de effectiviteit ervan vaak omstreden. Deze twijfel kan voor eens en voor altijd van de baan geschoven worden. Want ze hebben wel degelijk een positief effect op je gezondheid.

Vitamine C

Samen met vitamine D staat vitamine C op kop als het op het stimuleren van de immuniteit aankomt.  Dankzij vitamine C gaan je immuuncellen groeien en beter werken. Bovendien zorgt het voor meer antilichamen in je bloed. De ideale verdedigers om indringers af te weren.

Vitamine D

Maar liefst 67% van de volwassenen heeft tijdens de winter een tekort aan vitamine D. Bij 45% loopt dit zelfs het hele jaar door. Nochtans zijn de gevolgen groot voor botten, spieren, gewrichten, gebit, gemoedstoestand en… immuniteit. Want vitamine D heeft een positief effect op zowel de aangeboren als de adaptieve immuniteit. Jouw aangeboren immuniteit is het eerste verdedigingsmechanisme van je lichaam tegen ziekteverwekkers. Jouw adaptieve immuniteit kweek je met de jaren als reactie op eerdere infecties. Neem dus een zeker een portie zon bij voor een afweersysteem in topvorm.

Gezonde darmflora stimuleert jouw afweersysteem

De verschillende soorten bacteriën in de darmen zijn belangrijk voor je immuunsysteem. Ook de locatie van deze darmbacteriën en de manier waarop je afweersysteem ze herkent, spelen hierbij een belangrijke rol. Het is dus zeker een meerwaarde om probiotica aan jouw voeding toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bepaalde Lactobacillus of Bifidobacterium stammen.

Kleine hoeveelheden mineralen die een groot verschil maken voor je immuniteit

 
Zink

Zink helpt je huid gezond te houden en ondersteunt het immuunsysteem. Het speelt een rol bij de groei van bepaalde immuuncellen die belangrijk zijn voor jouw verdediging tegen ziektes. Zink gaat ook de vermenigvuldiging van virussen in het lichaam tegen. Het is wel belangrijk om zink niet tegelijk met bepaalde antibiotica of ijzersupplementen in te nemen, omdat dit de werking van zink kan beïnvloeden.

Magnesium

Magnesium helpt bij de aanmaak van belangrijke eiwitten die betrokken zijn bij ons immuunsysteem. Het beïnvloedt ook hoe immuuncellen zich hechten en stimuleert de ontwikkeling van een specifiek type afweercellen in ons lichaam.

Koper

Koper werkt antibacterieel en speelt een rol in de aanmaak van immuuncellen.

Selenium

Selenium heeft een antioxidante werking. Dit betekent dat het schadelijke deeltjes in het lichaam neutraliseert. Het verbetert ook de reactie van het immuunsysteem, helpt meer specifieke afweercellen te maken en versterkt de werking van bepaalde verdedigingscellen. Je kan selenium zowel preventief als genezend gebruiken. Dit supplement werkt trouwens goed samen met zink.

Plantaardige immuunversterkers

Onze plantenwereld heeft heel wat te bieden voor onze gezondheid. Kies je voor deze supplementen, dan doe je dit best met een preventieve kuur van 4 tot 6 weken.

Echinacea

Echinacea verbetert de werking van bepaalde witte bloedcellen, die belangrijk zijn voor ons immuunsysteem. Het vermindert ook ontstekingsreacties in het lichaam. Let wel: Echinacea wordt niet aanbevolen voor mensen met immuniteitsproblemen door bepaalde behandelingen of ziektes.

Ginseng

Ginseng is een natuurlijk product dat helpt tegen vermoeidheid en het immuunsysteem ondersteunt door bepaalde witte bloedcellen te stimuleren. Ook hier een kanttekening. Heb je last van hartziekte, slaapproblemen of een zenuwaandoening? Wees dan voorzichtig met ginseng. Laat je op voorhand goed informeren.

Propolis

Propolis is een natuurlijk product afkomstig van bijen. Het bevat meerdere componenten die samenwerken om de immuniteit te versterken.

Koninginnenbrij

Ook deze stof hebben we te danken aan de bijen. Je immuniteit versterkt en je voelt je vitaler. Je neemt dit best vers in. In het ideale geval 30 dagen lang ‘s ochtends op een nuchtere maag.

Bèta 1,3-glucanen

Deze natuurlijke immuunversterkers zijn afkomstig van paddenstoelen. Ze werken antibacterieel en hebben ook een bewezen effect op het tegengaan van de groei van kankercellen.

Wil je sterk staan deze winter? Kom nu langs bij Apotheek An De Witte voor het juiste advies en de beste voedingssupplementen voor jouw immuunsysteem.