Kunsttranen brengen je droge ogen tot rust

Kunsttranen brengen je droge ogen tot rust

Je ogen prikken en branden. Ze zijn rood en vermoeid. Hoe verder op de dag, hoe slechter. Helaas, want je hebt je ogen de ganse dag door nodig. Dat is keer op keer doorbijten en die vervelende symptomen ondergaan. Maar zo hoeft het echt niet te zijn. Reinig en bevochtig zelf je ogen. Kunsttranen brengen je droge ogen terug tot rust.

Droge ogen die tranen

Tranende droge ogen. Het klinkt bijna te gek voor woorden. Want tranen maken de ogen toch vochtig? Maar toch gaan droge ogen vaak samen met tranen. Alleen hebben deze tranen niet het effect dat ze zouden moeten hebben. Ofwel zijn er te weinig. Ofwel zijn ze van slechte kwaliteit.

Jouw droge ogen missen een belangrijke laag talg. Talg is vet en houdt vocht netjes op je oog. Neem die laag weg en je tranen verdampen van zodra je jouw ogen open doet. Weg vocht. Weg beschermlaag. Daar zijn die rode, prikkende ogen weer. Hoe vaak ze ook tranen. Jouw ogen blijven droog.

Wat doe je aan die droge ogen?

Volg deze drie tips om je droge ogen aan te pakken.

  • Activeer om te beginnen dat zo belangrijke talglaagje terug. Doe dit met massage en reiniging van je bovenste en onderste oogleden. Lees hierover meer in deze blog.
  • Bescherm je ogen tegen schadelijke omgevingsfactoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan droge lucht of overmatig schermgebruik. Zet een potje water in je leef- en werkruimte. Dit water verdampt en maakt de omgeving vochtiger. Neem tijdens het gebruik van schermen regelmatig een pauze. Kijk hierbij in de verte, niet dichtbij. Dit brengt je ogen tot rust. Probeer ook bewust wat vaker te knipperen. Of draag een bril om te fietsen of te wandelen in de wind.
  • Druppel dagelijks kunsttranen op je droge ogen. Gebruik kunsttranen zonder bewaarmiddelen en met extra hydraterend effect. De beste kunsttranen beschermen je oog tegen ontstekingen en zorgen voor een langdurig comfortabel gevoel.

Ga langs bij Apotheek An De Witte en maak onmiddellijk komaf met die vervelende droge ogen.