3 belangrijke redenen om je dagelijks te beschermen tegen zonnebrand

3 belangrijke redenen om je dagelijks te beschermen tegen zonnebrand

De eerste zon is het verraderlijkst. Zo wordt het vaak gezegd. Maar laat je hier niet door misleiden. Want alle zon is gevaarlijk. Lees hier 3 belangrijke redenen om je dagelijks te beschermen tegen zonnebrand.

  1. UV-stralen zijn er altijd, ook als de zon niet schijnt.

Wie denkt er aan om ook op een bewolkte dag zonnebescherming te smeren? Niemand. Of toch bijna niemand, op een heel uitzonderlijke enkeling na. In de lucht zijn er 2 soorten UV-stralen in de huidkanker veroorzaken. De UV-A stralen die tot in de diepte van je huid dringen en je huid sneller verouderen en doen rimpelen. En de UV-B stralen die de aanmaak van vitamine D stimuleren, maar tegelijk je huid genadeloos verbranden. Deze UV-stralen zijn sowieso schadelijk voor de huid. Weet dat ook in de schaduw of op een bewolkte dag zonnebescherming heel nuttig is. Ook in de koude seizoenen.

  1. Zonnebrand komt niet alleen tijdens het zonnen.

Je maakt je klaar voor een namiddagje zonnebaden. Dan haal je zeker en vast de zonnecrème boven. Maar doe je dat ook tijdens het sporten, een wandelingetje of het werken in de tuin? Het is eigenlijk heel eenvoudig. Bij elke activiteit die je buiten doet, breng je zonnebescherming aan. Bij jezelf en bij je kinderen. Weet ook dat zonnebaden helemaal niet gezond is. Geef je huid een regelmatige pauze in de schaduw. En vermijd de uren waarop de zon het felst schijnt, tussen 12u en 15u.

  1. 1 op 5 mensen krijgen huidkanker voor hun 75ste.

Geef toe dat dit even slikken is. De kans dat jij die ene bent is schrikwekkend hoog. Huidkanker is trouwens de meest voorkomende vorm van kanker in ons land. Was je ooit op jonge leeftijd stevig verbrand door de zon? Dan loop je nog meer risico. Check dus zeker regelmatig je huid. Zie je een asymmetrische vlek met een onregelmatige boord of verschillende kleuren? Wordt de vlek groter dan 6 mm? Ga dan onmiddellijk naar je arts. Hoe vroeger, hoe meer kans op genezing. En blijf vooral smeren om dit niet mee te maken.

Lees hier hoe je je optimaal tegen zonnebrand en huidkanker beschermt.

Ga langs bij Apotheek An De Witte voor kwalitatieve zonnebescherming aangepast aan jouw huid.