Last van droge ogen? Reinig je oogleden.

Last van droge ogen?

Voelen je ogen aan alsof je door een zandstorm gelopen hebt? Of alsof je bij het opstaan al direct klaar bent om terug enkele uren te slapen? Droge ogen zijn storend. Je kan niet anders dan je ogen openen. Maar eigenlijk voelt het veel beter om ze gewoon dicht te houden. Hoe neem je dit gevoel weg? De eerste stap is verrassend maar eenvoudig. Reinig je oogleden.

Wat veroorzaakt droge ogen?

Droge ogen kennen veel verschillende oorzaken. Ten eerste is er het overmatige schermgebruik waar we ons allemaal door laten vangen. Is het niet voor het werk, dan is het als ontspanning. Als je naar een scherm kijkt, knipper je de helft tot twee derde minder met je ogen dan anders. Tel dit eens samen en je mist op een dag tijd honderden kansen om je ogen bevochtigen.

Ten tweede spelen omgevingsfactoren een belangrijke rol. Zoals droge lucht door chauffage of airco. Of het gebruik van lenzen. Daarnaast liggen bepaalde medische of hormonale veranderingen aan de basis van droge ogen.

Droge ogen gaan samen met ooglidproblemen. Je oogleden zijn rood en gezwollen. De talgkliertjes die de traanfilm op je oog beschermen zitten verstopt. Het gevolg? Je traanvocht verdampt te snel en je ogen drogen uit.

Hoe pak je droge ogen aan?

Begin bij het begin. Zorg dat die talgkliertjes in je oogleden terug hun werk doen. Zij hebben de sleutel in handen om jouw ogen op een natuurlijke manier te bevochtigen. Dit is dus de eerste stap richting gezonde ogen. Deze zogenaamde ooglidhygiëne verloopt in 3 stappen.

  1. Masseer je oogleden.

Plaats je vinger op je ooglid. Druk aan en masseer met ronde bewegingen. Doe dit zowel bij je bovenste als bij de onderste oogleden. Met deze massage maak je de verstopte talgkliertjes terug vrij.

  1. Reinig je oogleden.

Wikkel het steriele reinigingsdoekje van Blephaclean rond je vinger. Trek je oogleden open en reinig de wimperrand grondig. Doe dit dagelijks.

  1. Bevochtig je ogen met kunsttranen. 

Verzorg je droge ogen. Ga langs bij Apotheek An De Witte en krijg het juiste advies voor de beste oogverzorging.