Maak met je huidverzorging de overgang van winter naar lente

Jouw huid reageert anders op elk seizoen. Maak dus ook met je huidverzorging de overgang van winter naar lente. Zo blijft je huid stralen. Lees hier meer over de verschillen in huidverzorging tussen winter en lente. Kom te weten waar je moet op letten en welk type huidverzorgingsproduct je best gebruikt voor beide seizoenen.

Algemene aandachtspunten voor een optimale huidverzorging

Vooraleer we de verschillen tussen winter en lente belichten, herhalen we nog eens de algemene tips voor een goede huidverzorging. Allemaal dingen die je ongetwijfeld al weet. Toch is een reminder van tijd tot tijd goed om jouw focus hierop terug aan te wakkeren.
▪️ Drink genoeg water.
▪️ Eet gezond.
▪️ Verzorg je nachtrust.

Deze drie tips zijn het hele jaar door de basis voor een goede huidverzorging.

Huidverzorging in de winter

De winter is een periode waarin je huid het hard te verduren krijgt. De koude lucht droogt de huid uit. Je huid oogt en voelt rood en geïrriteerd. Ze schreeuwt naar hydratatie en extra voeding om gezond te blijven.

Ga in deze periode voor de volle en rijke huidverzorgingsproducten. Die houden het vocht langer vast en blijven de huid dus langere tijd gehydrateerd. Combineer dit met een kalmerend serum om de roodheid aan te pakken.

Huidverzorging in de lente

De eerste knoppen aan de bomen zijn het signaal om stilaan van huidverzorging te veranderen. De eerste lentezon is genadeloos voor de huid en de toename van pollen doet allergieën floreren. Deze hebben ofwel rechtstreeks effect op de huid in de vorm van uitslag, ofwel onrechtstreeks via de medicatie die je hiervoor inneemt. Want anti-allergie medicatie heeft een uitdrogend effect, ook op de huid.

Wees de rode vlekken voor en breng zelf hydratatie aan op de huid. Lichtere crèmes bieden het juiste antwoord op de veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid.

Denk ook aan een grondige lenteschoonmaak voor je huid. Verwen je huid met een scrub en veeg de sporen van de harde winter weg. Herhaal dit regelmatig. Je zal hier snel de vruchten van plukken.

Ga voor het gezicht direct voor een product dat je beschermt tegen UV-stralen. Ook al is het nog niet zo warm. Toch is de eerste lentezon al schadelijk voor de huid. Zo’n dagcrème met sun protection factor is ideaal voor occasionele verplaatsingen buiten.

Wil je eens volop vitamine D opdoen en langere tijd die zalige zon op je gezicht voelen? Gebruik dan een zonneproduct met een hogere beschermingsfactor.

Kom nu langs bij Apotheek De Witte voor alle huidproducten om je huid ook in de lente te doen stralen.