Roze oktober maand

Apotheek_De_Witte_oktober_roze_maand

MÊME is het eerste merk van schoonheidsproducten die volledig toegewijd zijn aan vrouwen die getroffen zijn door kanker. Een vakkundig merk dat vastberaden, positief en vrouwelijk is.

Het hand- en voetsyndroom

Een extreme uitdroging van de handpalmen en de voetzolen die kan leiden tot letsels en vervelling en een erg oncomfortabel brandend gevoel. Om het opkomen ervan zoveel mogelijk te beperken moet je je handen en je voeten iedere dag hydrateren met aangepaste verzorgingsproducten.

Daarvoor heeft MÊME een gezonde en doeltreffende oplossing ontwikkelt, in de vorm van verzorgende handschoenen en slofjes, het perfecte hydraterende masker voor je door je behandeling uitgedroogde handen en voeten.

Beschadigde nagels

Nagels kunnen gevoelig en zacht worden, beschadigt of kunnen breken, er komen ribbels op of ze worden pijnlijk. Ook je nagels hebben dus een aangepaste verzorging nodig. Daarom heeft MÊME een speciaal gamma ontwikkeld voor de verzorging van je nagels, om ze te beschermen, te herstellen en te versterken, met onder andere nagellak verrijkt met silicium om je nagels te beschermen en te voeden en een 100% natuurlijke nagellakremover.

Haaruitval

Bepaalde vormen van chemotherapie of andere gerichte behandelingen kunnen haaruitval veroorzaken, niet alleen van je hoofdhaar, maar ook van je wimpers en je wenkbrauwen. Dat is vaak de meest gevreesde bijwerking van een behandeling, vooral voor vrouwen. Het is dan ook belangrijk om je er mentaal al op voor te bereiden.

Zonder je beschermende haardos wordt je hoofdhuid meer blootgesteld aan de dagelijkse agressies van buitenaf en krijg je meer last van irritatie en jeuk, ook als je beslist om een pruik te dragen of wanneer je haar weer begint te groeien. Daarom is het belangrijk om je hoofdhuid goed te verzorgen met een aangepast product. MÊME ontwikkelde daarvoor de Mist voor de Hoofdhuid, een verfrissende spray die de jeuk verlicht en je hoofdhuid voedt en hydrateert.

Een doffe teint

Je kankerbehandeling kan ook gevolgen hebben voor de uitstraling van je huid en kan je er zo slechter doen uitzien. Het is niet eenvoudig om te blijven glimlachen als je jezelf niet meer herkent in de spiegel. Zo kan je behandeling de kleur van je huid licht veranderen en er “grijzer” uit laten zien of juist roodheid veroorzaken. Daarnaast kan een hormoontherapie ook kleine imperfecties veroorzaken die op puistjes lijken.

Om je huid op een zachte manier toch weer te laten stralen, zonder haar te verstikken, heeft MÊME een make-upgamma ontwikkeld met een BB-crème, een teintcorrector en een foundation, aangepast aan de speciale behoeften van jouw huid. Ze egaliseren je huid, ze camoufleren onvolmaaktheden en je gezichtsovaal wordt op de juiste plaatsen geaccentueerd, zodat je er weer stralend uitziet en de dag weer met een glimlach kunt beginnen!

Jeuk, irritatie

Omdat je behandeling je huid uitdroogt en verzwakt, wordt ze ook gevoeliger en krijg je sneller last van jeuk en irritatie, die je huid op termijn nog meer kunnen beschadigen. Daarom is het belangrijk om dat probleem niet te onderschatten en aangepaste producten te gebruiken die jeuk en irritatie tegengaan. Dat begint bij je douche met een aangepast verzorgingsproduct dat je huid niet uitdroogt, en gaat verder met een hydraterende en verzachtende verzorging om ervoor te zorgen dat de irritatie niet erger wordt en je huid zo weer een beetje rust te gunnen.

Raadpleeg je apotheek voor meer en persoonlijk advies.

Apotheek_De_Witte_produits-meme