Haal zelf je griepvaccin op bij de apotheek

Haal zelf je griepvaccin op bij de apotheek

Je hebt geen voorschrift nodig om een griepvaccin te krijgen. Hoe doe je het dan wel? Haal zelf je griepvaccin op bij de apotheek. En maak dan een afspraak bij je huisarts om het vaccin toe te dienen. Zo ben je eenvoudig en snel beschermd tegen dit gemene beestje.

Voor wie is het griepvaccin?

De Hoge Gezondheidsraad stelt voor het griepvaccin enkele doelgroepen voorop. Zo blijven 65-plussers, mensen met ernstige aandoeningen en zwangere vrouwen prioriteit. Ook kinderen die langere periode aspirine innemen, zwaarlijvige personen of mensen die in groep leven zijn gebaat bij dit vaccin. Behoort een van je huisgenoten tot deze doelgroepen, dan is een griepvaccin zeker aangeraden. Of heb je een kindje jonger dan 6 maanden, dan bescherm je door je te laten vaccineren ook je kleine spruit.

Wanneer overweeg je best een griepvaccin?

De vooropgestelde doelgroepen zijn duidelijk. Een griepvaccin is bij hen alvast heel sterk aanbevolen. Toch bevinden heel wat mensen zich in een schemerzone. Ben je tussen de 50 en 65 jaar? Ben je een roker? Drink je vaak alcohol of eet je eerder ongezond? Weet dat je in dit geval ook veel kwetsbaarder bent. De griep kan je ernstig ziek maken. En dit kan je tegengaan door toch voor een griepvaccin te gaan. Wil je meer te weten komen? Jouw apotheker bespreekt dit graag met jou.

De griep inperken doe je niet alleen met een griepvaccin

Corona heeft ons heel wat bijgeleerd. De noeste Vlaming die het als een zwakte zag om thuis te blijven bij ziekte, heeft eindelijk door dat dit niet de juiste mentaliteit is. Ook in geval van de griep. Want ook die kan je stevig ziek maken. En dat wil niemand. Voel je je grieperig? Blijf dan vooral thuis en houd afstand van je huisgenoten. Was je handen vaak en goed. Kom je toch even onder de mensen? Draag dan een mondmasker. Een goede gezondheid is wat we iedereen toewensen. En jij draagt er op die manier toe bij om dit waar te maken.

Haal je griepvaccin op bij Apotheek An De Witte