Vertrek voorbereid op reis met onze reisapotheek checklist

De mooie vooruitzichten vol ontspannende momenten en mooie reizen komen er aan. Al brengen reisplannen ook vaak stress met zich mee.

De vakantie komt eraan. Met mooie vooruitzichten vol ontspannende momenten en mooie reizen. Al brengen reisplannen ook vaak stress met zich mee. Wat als je iets vergeten bent? Wat als er iemand ziek wordt en je hebt niets bij om het te verhelpen? Wat als je niet de juiste geneesmiddelen vindt?

Wij nemen deze stress van je weg. Vertrek voorbereid op reis met onze reisapotheek checklist. Neem ze bij de hand als je jouw koffer inpakt en je weet dat het goed zit.

☐ Pleisters

Pleisters zijn onmisbaar voor kleine snijwonden, blaren en schaafwonden. Ze helpen de wond schoon te houden en voorkomen infecties. Zorg dat je een assortiment hebt in verschillende maten. Zo heb je altijd de juiste pleister bij de hand hebt voor elke situatie.

☐ Wondzalf

Een goede wondzalf is essentieel om kleine wonden snel en effectief te behandelen. Een antiseptische crème helpt de wond te ontsmetten en versnelt het genezingsproces. Dit is een must-have voor elke reisapotheek.

☐ Pijnstillers

Neem zeker pijnstillers zoals paracetamol of ibuprofen mee. Ze verlichten pijn en verlagen koorts. Of je nu last hebt van hoofdpijn, spierpijn of een andere kwaal. Deze medicijnen zorgen ervoor dat je snel weer op de been bent. Heb je kinderen? Neem dan zeker ook pijnstilling mee aangepast aan hun leeftijd en gewicht.

☐ Muggenzalf

Insectenbeten kunnen flink jeuken en zwellen, vooral in warmere klimaten. Een goede muggenzalf helpt je van deze vervelende symptomen af.

☐ Medicatie tegen darmklachten

Niets is zo vervelend als darmklachten tijdens je vakantie. Nochtans komt het vaak voor. Neem dus zeker medicatie mee die snel verlichting biedt en je darmflora herstelt.

☐ Antihistaminica

Als je last hebt van allergieën of hooikoorts, zijn antihistaminica jouw redder in nood. Ze helpen de symptomen te verminderen en zorgen ervoor dat je volop van je reis kunt genieten zonder te niezen of jeuk te hebben.

☐ Thermometer

Een thermometer is handig om je temperatuur te controleren als je je niet lekker voelt. Zo weet je meteen of je koorts hebt en kan je op tijd de juiste maatregelen nemen.

☐ Ontsmettende doekjes

Ontsmettende doekjes zijn perfect om wonden te reinigen als er geen water in de buurt is. Ze zijn ook handig om je handen te desinfecteren voor het eten of na een toiletbezoek, vooral op plekken waar hygiëne niet altijd gegarandeerd is.

☐ Medicatie tegen reisziekte

Heb je snel last van reisziekte, dan is medicatie hiervoor een must. Zo voorkom je dat misselijkheid en duizeligheid roet in het eten gooien. Volg de voorschriften en geniet van je reis te land, ter zee of in de lucht.

☐ Eigen medicatie

Vergeet niet om voldoende van je voorgeschreven medicatie mee te nemen. Zorg ervoor dat je genoeg hebt voor de hele reis en neem een extra voorraad mee voor het geval dat. Verspreid dit over je koffer en je handbagage. Raakt een van beide verloren, dan ben je hierop voorzien. Want het is niet overal evident om direct bij aankomst een apotheek te vinden die jou deze medicatie kan en wil geven.

☐ Huidverzorgingsproducten

Op reis ziet je huid extra af. Zon, droogte, zand. Daarom horen huidverzorgingsproducten zeker en vast thuis in jouw reisapotheek. Denk hierbij in de eerste plaats aan zonneproducten. Bied jouw huid en die van je gezinsleden de beste bescherming met kwalitatieve producten. Zo krijg je op een gezonde manier toch een mooi kleurtje.

Ook hydraterende producten zijn essentieel om je huid te verwennen na een zonnige dag. Gebruik hiervoor producten met natuurlijke ingrediënten die je huid voeden en doen stralen. Bijvoorbeeld de producten van Caudalíe met producten op basis van druiven en wijnstokken. Zo voorkom je huidveroudering en irritatie.

Bij Apotheek An De Witte hebben we alles in huis om je reisapotheek te vullen. Kom nu langs en vertrek met een gerust gemoed op reis.