Maak nu een afspraak voor je COVID- en griepprik bij de apotheek

Maak nu een afspraak voor je COVID- en griepprik bij de apotheek

Griep wordt nog te vaak als een ogenschijnlijk onschuldige aandoening gezien, maar wist je dat het verstrekkende gevolgen kan hebben? Gelukkig is er vandaag een bewezen en effectieve oplossing om jezelf te beschermen, de verspreiding van de griep binnen de samenleving te verminderen en het aantal ziekenhuisopnames te minimaliseren: vaccinatie.

Terugbetaling griepvaccin voor risicogroepen

Net zoals vorig jaar is het mogelijk om het griepvaccin rechtstreeks bij je vertrouwde apotheker te verkrijgen, zonder dat je een doktersvoorschrift nodig hebt. En goed nieuws voor velen: het griepvaccin wordt grotendeels vergoed als je tot een van de risicogroepen behoort. Dit omvat 65-plussers, mensen met ernstige chronische aandoeningen, zwangere vrouwen, personen met een BMI boven de 35, en zorgverleners, om er maar een paar te noemen. Zelfs als je tussen de 50 en 65 jaar oud bent, kom je in aanmerking voor vergoeding. 

Griep is niet zo onschuldig

De recente uitdagingen rond de coronacrisis en de daarbij behorende hygiënemaatregelen hebben geleid tot een opmerkelijke daling in de verspreiding van virussen zoals de griep in voorgaande jaren. Voor de gezondheidscrisis bevond ons land zich tijdens het hoogtepunt van de griepepidemie in een situatie waarbij gemiddeld tussen de 300 en 1.000 personen per 100.000 inwoners besmet raakten. Het is dus van groot belang om jezelf dit jaar te beschermen, want de griep is verre van onschuldig!

Het nemen van het griepvaccin en het volgen van essentiële hygiënemaatregelen blijven de meest effectieve manieren om jezelf te beschermen tegen de griep en de mogelijke complicaties. Bovendien draag je op deze manier bij aan het voorkomen van overbelasting van ons gezondheidszorgsysteem. Twee vliegen in één klap!

Vaccineren was nog nooit zo eenvoudig

Tegenwoordig heb je moeiteloos toegang tot je griepvaccin. Het is slechts een kwestie van drie stappen:

  1. Bestel jouw vaccin rechtstreeks bij Apotheek De Witte.
  2. Maak een afspraak voor je vaccinatie op een tijdstip dat jou uitkomt.
  3. Kom gewoon langs bij onze apotheek op de afgesproken dag en uur voor je prik.

Je hebt dus geen enkele reden om jezelf en anderen niet te beschermen tegen de griep. Kies voor gemak en veiligheid!

Bij twijfel over griepvaccinatie of als je vragen hebt over de griep of het vaccin, aarzel dan niet om advies in te winnen bij je apotheker. Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Meer gedetailleerde informatie is te vinden op laatjevaccineren.be. Bescherm jezelf en anderen tegen de griep – het begint bij jou!