Maart is Maand van de Reiniging

Maart is Maand van de Reiniging

Jouw huid is een kostbaar goed. Verzorg ze goed. Begin hiervoor bij het begin. Een goede reiniging is essentieel. Een zuivere huid straalt gezondheid uit. En geeft je een goed gevoel. De juiste huidverzorging is dé ultieme vorm van zelfzorg. Het is een deugddoend verwenmomentje. Maak hier een dagelijks ritueel van. De weinige tijd die de huidverzorging inneemt, vertaalt zich snel in een boost aan je zelfvertrouwen en welbevinden. Maart is Maand van de Reiniging. Haal de juiste producten in huis en geef jouw huid de verzorging die ze verdient.

Hoe reinig je jouw gezicht?

De huid van jouw gezicht wordt het meest blootgesteld aan vuil en andere invloeden. Ze krijgt het hard te verduren. Bijtende wind of verzengende zonnestralen. Fijn stof of andere vuil dat in de lucht hangt. Talg en dode huidcellen. Dit spoel je niet zomaar weg met een snel spatje water. Meer nog. Zonder de juiste reiniging hebben jouw andere huidverzorgingsproducten weinig nut. Ga voor een optimaal effect en start met de juiste reiniging twee keer per dag in deze 7 stappen.

  1. Reinig je handen grondig. Jouw handen dragen onvermijdelijk vuil met zich mee. Verwijder dit vuil voor je de huid van je gezicht aanraakt.
  2. Is het avond? Verwijder make-up met een lotion of ander product aangepast aan jouw huidtype.
  3. Bevochtig jouw gezicht en hals met lauw water.
  4. Breng het reinigingsproduct aan dat jouw huidtype diep schoonmaakt. Masseer dit goed in met ronde bewegingen. Dit garandeert een diepe reiniging van de poriën.
  5. Droog je huid met zachte, deppende bewegingen.
  6. Breng een verfrissende toner aan.
  7. Jouw huid is klaar voor de voedende verzorgingsproducten.

Heb je nood aan een nog diepere reiniging? Breng dan na jouw reiniging in stap 4 nog een scrub of peeling aan.

Hoe reinig je de rest van je lichaam?

Ook de huid die vaak onder je kledij verborgen zit heeft deugd van een regelmatige reiniging. Dit doe je uiteraard tijdens jouw dagelijks wasje. Of als je een verfrissende douche of een ontspannend bad neemt. Maar hiermee neem je de dode huidcellen niet weg. Gebruik regelmatig een scrub en laat je huid opnieuw stralen. Vraag hiervoor zeker raad aan je apotheek. Bij een gevoelige huid ga je beter voor een milde scrub. Breng na de scrub een verzorgende huidlotion aan en je verwenmoment is compleet.

Kom langs bij Apotheek An De Witte en krijg advies over de beste producten om jouw huid te reinigen.