Preventief advies voor mens en dier

Eindelijk is het weer volop lente. Een nieuw begin, maar helaas komen ook de minder leuke dingen terug. Denk maar aan wat er momenteel allemaal rondloopt en -kruipt dat schadelijk kan zijn voor jouw hond of kat. In onze apotheek geven wij jou het juiste advies over bijvoorbeelde de juiste manier en de juiste frequentie voor het ontwormen van je huisdier. 

  • Komt jouw huisdier niet buiten of heeft hij/zij geen direct contact met soortgenoten parken, zandbakken, speelweiden, slakken, rauw vlees of prooidieren? Dan volstaat het om 1x tot 2x per jaar te ontwormen.
  • Komt jouw huisdier wel buiten en heeft hij/zij daarbij contact met soortgenoten, parken, zandbakken en speelweides? En gaat jouw huisdier daarbij jagen zonder toezicht? Dan is de kans groot dat hij/zij daarbij ‘alles’ opeet wat er te vinden is. Behandel in dat geval 4x per jaar tegen spoelwormen.
  • Komt jouw huisdier buiten, heeft hij/zij contact met soortgenoten, parken, zandbakken en speelweides, en gaat jouw huisdieren jagen zonder toezicht, waarbij hij/zij ook slakken, rauw vlees of slachtafval eet? Behandel dan 4 tot 12x per jaar tegen spoelwormen en lintwormen.
  • Komt jouw hond regelmatig buiten in gebieden waar vossenlintwormen leven? En eet hij/zij na de jacht zonder toezicht de prooidieren ook op? Behandel maandelijks tegen de vossenlintworm en spoelworm.

Klinkt dit allemaal wat onbekend? We helpen je graag in onze apotheek én we hebben de juiste middelen meteen op voorraad voor je.

En dan voor jezelf

Ook voor jou kan het begin van de lente wat ongemakken met zich meebrengen. Vooral voor wie last heeft van allergieën is dit een minder leuke tijd. 

Bij 3 op de 4 patiënten komen allergieën het eerst tot uiting op de huid. Bij jeuk, roodheid, reactiviteit bieden wij de juiste verzorging voor je huid.
Bij hooikoorts of andere allergieën worden vaak gelinkt met niesbuien en trandende ogen. Maar ook bij deze aandoeningen is het effect op de huid minstens even erg en vervelend.

Hoe komt dat?

Bij een normale huid worden gifstoffen tijdens de slaap afgevoerd. Bij een reactieve, gevoelige huid (zoals mensen met hooikoorts) blijven de gifstoffen in de huid aanwezig. Die moeten nog weggenomen worden.

Hoe doe je dat?

  • Voor je gezicht: start met een zachte reiniging van het gezicht en de ogen en gebruik daarna een hydraterende crème aangepast aan de overgevoelige huid.
  • Voor je ogen: een trekkerig gevoel rond de ogen kan je verzachten met een verzorgende oogcréme.
  • Voor het lichaam: als je vaak krabt, kan de huid geïrriteerd raken. Bestaand eczeem kan verergeren. Zorg ervoor dat je je huid reinigt met een wasolie en dat je je lichaam verzorgt met een voedende lichaamsbalsem die de jeuk verzacht. Ga je graag in bad? Gebruik dan een badolie.

We adviseren je graag wat voor jouw huid de beste oplossing is. Kom dus zeker langs in onze apotheek.

Mail ons op info@apotheekdewitte.be of maak een afspraak in onze apotheek. Graag bellen naar 02/4526342. 

Hopelijk tot ziens in onze apotheek.
An De Witte